点评:Byliśmy z trójką małych dzieci. z tego powodu wykupiliśmy bilety tylko na strefę dla dzieci. W dzień naszej wizyty lało. W Punkcie Info zapytałam się czy jest możliwość przeniesienia biletów na inny dzień. Dowiedziałam się, że bilet obowiązuje na wykupiony dzień i nie ulega zwrotowi oraz przeniesieniu. napisałam także @ odpowiedź dostałam trzy dni po wizycie. I w wiadomości padła informacja, że jest praktykowane, że w przypadku deszczu bilety są automatycznie przedłużone na następny dzień. Ostatecznie przyjechaliśmy po ustaniu deszczu ok godziny 15. dzieciaki miały z 3 h zabawy. Jednak też niepełnej. Do jednej strefy- piasku nie można było wejść- bramka nie reagowała. Dolni Morava nie ma nastawienia na klienta. Zgłoszenie niewykorzystania biletu w całości zostało zbagatelizowane. Dlatego trzeba uważać z kupowaniem biletów wcześniej niż kilka dni. Zmiana pogody może pokrzyżować plany. A biletu i tak się nie zwróci i nie przeniesie. Odpowiedz z opóźnieniem ok 3 dniowym, a na kolejne wiadomości nawet 10 dniowym świadczy tylko o tym gdzie mają klienta.
翻译:我们带着三个小孩,所以只买了儿童区的票。我们去的那天下着瓢泼大雨。在游客中心,我询问是否可以将票改期。工作人员告诉我,票仅限购买当日有效,不可退款也不可转让。我还给他们发了邮件,三天后才收到回复。邮件里说,如果下雨,票会自动延期到第二天。我们下午三点左右雨停后才到。孩子们玩了大约三个小时,但还是不够。其中一个区域——沙地——根本进不去,大门没有反应。多尔尼莫拉瓦乐园的客服简直糟糕透了。关于未使用门票的投诉也无人理睬。所以,买票时千万别提前几天以上。天气变化可能会打乱你的计划。而且就算买了票,你也退不了票,也改不了。三天左右才回复,甚至十天后才回复后续邮件,这只能说明他们根本不存在。