点评:dagje wellness op zondag.
Na reeds enkele wellness en spa centra gedaan te hebben was het tijd voor De Bongerd. Het is eerder een kleinschalige spa, maar heeft wel alles wat je nodig hebt. Sommige zaken lijken wel verouderd, ander hoekjes of sauna's zijn dan weer nieuw of gerenoveerd. Al bij al was het netjes . We hebben er gebruik gemaakt van alle faciliteiten, sauna's, bubbelbad en zwembad. Er lijkt een vast klienteel te komen die de zaak heel goed kent,dit merk je aan de sfeer die er hangt. We voelden ons zeker wel welkom door de andere badgasten. De opgietsessie was goed gebracht , goede geurtjes en saunameester deed dit goed.
toch enkele tips naar jullie toe :
-Als je vraagt bij aankomst : "Is dit de eerste keer voor jullie" en je antwoord "ja" , zorg eventueel voor een plannetje, plattegrond van het geheel en geef een kleine uitleg wat je waar vind. We hebben dit nu opgelost door zelf een rondje te lopen . de koffie of thee als ontvangst was dan eerder een verrassing en heel lekker.
-Voorzie op alle deuren waar ze naartoe gaan (met plannetje wordt dit ook duidelijker)
-bij elke sauna een bordje hangen met temperatuur en vochtigheid zou een meerwaarde zijn .
-de indeling in het algemeen lijkt nogal slordig door elkaar . Na een sauna wil je een duidelijk weg naar waar je kan afkoelen, dit was nu een beetje zoeken . (ook terug een platte grond zou dit makkelijker maken)
-Sommige kranen in de douches zijn aan vervanging toe en moeilijk temperatuur te regelen . Misschien wel het moment om thermostatische kranen te plaatsen .
- Het tuinmeubilair staat nu her en der, voorzie bij opening een vaste plaatsing, zowel op het terras of als in de ligweide, dat ziet er veel netter uit ook bij aankomst van de klanten . klanten gaan dan ook minder rondlopen met ligstoelen en tafels om ze op hun gewenste plaats te zetten .
Al bij al hebben we een goede wellnesdag gehad, maar met enkele kleine zaken kan dit absoluut nog verbeteren .
Veel tips zijn op een gemakkelijke, goedkope manier op te lossen .
prijs/kwaliteit is nog goed. een dagticket voor die prijs is nog OK.
Bedankt om mijn vergeten saunadoek terug te vinden .
groetjes Pascal en Wendy
翻译:周日的一次水疗体验。
在体验过几家水疗中心后,我决定去De Bongerd试试。这里算是一家小型水疗中心,但该有的设施一应俱全。有些设施看上去有些陈旧,而其他区域或桑拿房则比较新或经过翻修。总体来说环境还算不错。我们使用了所有的设施:桑拿房、按摩浴缸和游泳池。这里似乎有一批常客,他们对这里非常熟悉,从现场的氛围就能感受出来。我们确实感觉受到了其他浴客的欢迎。桑拿体验很不错,香气宜人,桑拿师也做得很好。
不过有几点建议想提供给你们:
— 当客人到达时,如果询问“这是你们第一次来吗”,而对方回答“是的”,这时不妨准备一份平面图或指南,简要说明各个区域的位置。我们现在是通过自己四处转转来解决这个问题的。作为迎宾用的咖啡或茶着实是个惊喜,而且非常好喝。
- 为他们要去的各个地方提供路线图(有了地图就会更清晰)。
- 在每个桑拿房挂上显示温度和湿度的指示牌会很有帮助。
- 整体布局似乎有些杂乱无章。洗完桑拿后,人们希望有一条明确的路径去降温处,而这次我们得费些功夫才能找到。(即便地面是平的,这样也会更方便)
- 淋浴间的某些水龙头需要更换,且难以调节水温。或许现在是安装恒温水龙头的好时机。
- 目前庭院里的家具摆放较为随意,开业前请为其安排固定的位置,无论是在露台上还是草坪上,这样在顾客到来时也会显得更加整洁有序。因此,顾客们也就不太需要到处搬动躺椅和桌子,把它们放到自己想要的位置上。
总的来说,我们度过了一个不错的健康日,不过如果在一些小细节上加以改进,肯定还能更好。
很多建议其实都能以简单且低成本的方式加以解决。