点评:Gjorde en underbar utflykt med färja från Karlshamn. Turen tog 35 min dit och 40 min tillbaka (beroende på olika resväg). Hunden var med. Gott om folk. Vi hörde både danska och (troligtvis) schweizerdeutsch.
Ön är till ca hälften stugområde. Fantastiskat välskötta stugor i trä.
Tänkte inta medhavda mackor väl framme på ön. Om man vill sitta på bänkar med bord bör man göra det vid färjeläget för sedan var det svårt att finna fler, men vi gick inte på hela ön. Såg efter det bara vanliga bänkar (utan bord).
Toaletter fann vi inga.
Vid färjeläget finns ett tvättställ med kranar för vattenpåfyllning, men det kom inget vatten.
Om du söker efter allmänning och inte stugor så titta noga på kartor först. Det gjorde vi inte. Först när vi lämnade Tärnö Byväg, österut-Byvägen går vidare norrut- i riktning mot gamla eken upphörde stugområdena. Om samma sak gäller om man går upp mot fyren vet vi ej, eftersom vi aldrig gick dit.
Gamla eken är jättefin och precis förbi den finns utmärka och rogivande kala strandklippor vid vattnet.
Väl hemma igen hade vi gott om fästingar: jag hittade 6-7 och min fru tre.
翻译:从卡尔什汉姆乘渡轮去进行了一次很棒的郊游。去程花了35分钟,回程则用了40分钟(视路线而定)。狗狗也一同前往。人很多。我们听到了丹麦语以及(很可能是)瑞士德语。
岛上大约一半的区域是木屋区。那里的木屋维护得非常好,简直棒极了。
我原打算到岛上后再吃自己带的三明治。如果想坐在带桌子的长椅上,最好在渡轮码头处就坐,因为之后就很难再找到这样的地方了;不过我们并没有走遍整个岛屿。只看到了普通的长椅(没有桌子)。
没找到任何厕所。
在渡口处有一个带水龙头的洗手池可以用来加水,但没有水流出。
如果你要找的是公共区域而非木屋,那就一定要先仔细查看地图。我们当初没这么做。直到我们离开Tärnö Byväg,往东走——Byväg接着向北延伸,朝着那棵老橡树的方向——木屋区才就此结束。至于往灯塔方向走是否也是如此,我们就不得而知了,因为我们从未去过那里。那棵老橡树非常漂亮,就在它旁边有一个极好且令人心静的、没有沙子的临水岩岸。
回家后我们发现身上有好多蜱虫:我找到了六七只,我妻子则找到了三只。