点评:Wij gingen in de ochtend om 5.45 uur tot 15.00 uur met een groep in een 4x4 op Safari.Via Phabeni Gate het Krugerpark in. De vraag was, zouden we alle vijf van de Big Five kunnen spotten. We reden rustig en zagen de eerste dieren. Gnoes, impala’s, giraffen, koedoe’s, zebra’s, nyala’s, wrattenzwijnen, en verschillende soorten bokken. En toen kregen we een tip van een luipaardwaarneming.
Onze ranger erop af. In de verte in struikgewas zagen we schichtig een luipaard.
Hij is een meester in zich verstoppen of camouflage. Daarna zijn we weer verder gegaan. Soms ben je op het juiste moment op de juiste plaats en soms weer niet.
We zagen weer vele olifanten, apen, gevlekte hyena’s, vlakvarkens en andere dieren. Opeens, in de verte in het hoge gras een slapende leeuw. Rustend tijdens de hete uren van de dag. Daarna een uurtje naar een restaurant voor de lunch.
Daar zagen we in de rivier een paar nijlpaarden. Weer verder gegaan met de game drive en we zagen verschillende soorten vogels en een groep met vele buffels.
Helaas kregen we de Big Five niet bij elkaar, we misten een neushoorn-waarneming
We vonden het nadeel dat we telkens rondjes aan het rijden waren, 3x over dezelfde asfaltweg. En weinig over zandwegen.
De dieren zitten vaak niet heel dicht bij of op de verharde weg.
26 Jaar en 10 jaar geleden ook het Kruger Park gedaan, Toen waren er geen of veel minder aangelegde asfaltwegen.
Nu lijkt het op Safaripark Beekse Bergen.
翻译:我们参加了一个旅行团,乘坐四驱越野车,从早上5:45到下午3:00,从法贝尼门进入克鲁格国家公园进行野生动物之旅。我们最大的疑问是:能否看到非洲五霸?我们悠闲地驱车前行,看到了第一批动物:角马、黑斑羚、长颈鹿、大羚羊、斑马、尼亚拉羚羊、疣猪以及各种羚羊。之后,我们得到消息说有人看到了豹子。
我们的巡护员立即前往。在远处灌木丛中,我们紧张地发现了一只豹子。
它真是隐藏和伪装的高手。之后,我们继续前行。有时候,你会在正确的时间出现在正确的地点,而有时候则不然。
我们看到了许多大象、猴子、斑鬣狗、野猪和其他动物。突然,在远处高高的草丛中,一只狮子正在酣睡。白天最热的时候我们休息了一会儿。然后我们去了一家餐厅,在那里待了一个小时吃午饭。
我们在河里看到了几只河马。之后我们继续驱车游猎,看到了好几种鸟类和一大群水牛。
可惜的是,我们没能看到非洲五霸,也没看到犀牛。