点评:Door de beperkte tijd in Nepal kozen wij een trek waarbij je de wandelervaring van Nepal kon meemaken. En Mount Everest van "dichtbij" kon zien. Ons oog viel op deze trek omdat hij redelijk voordelig is. En vrijwel alles voor ons word geregeld. Ideaal!
Onze gids Abinta was super vriendelijk en uiteindelijk was het net alsof we bevriend waren! En later werden we ook echte vrienden. Tijdens de hike lette ze goed op ons. En regelde alle zaken. Af en toe stopten we even en kregen we wat uitleg, maar tijdens de hike zelf was het vooral gezellig kletsen.
Ik kan mensen die niet al te veel tijd in Nepal hebben deze trek goed aanraden. Je maakt mee wat velen doen, je kunt de Mount Everest zien (Sagarmatha) en mag naderhand trots zijn op de prestatie.
Hou wel rekening met dat de theehuisjes waar je verblijft niet naar westerse standaarden zijn (dat vond ik juist leuk), maar het is iets om te onthouden als je dat toch diep van binnen wel verwacht.
Overigens is de eigenaar ook heel vriendelijk! Hij reageert snel en helpt waar nodig.
翻译:由于我们在尼泊尔的时间有限,我们选择了一条能够提供真正尼泊尔徒步体验并有机会近距离观赏珠穆朗玛峰的徒步路线。这条路线吸引我们的原因是价格相对实惠,而且几乎所有事情都安排妥当了。完美!
我们的向导阿宾塔非常友好,感觉就像朋友一样!后来,我们真的成了好朋友。徒步过程中,她一直密切关注着我们,并照顾好一切。我们偶尔会停下来听她讲解,但徒步的大部分时间里,我们都在愉快地聊天。
我强烈推荐这条徒步路线给在尼泊尔时间有限的人。你会体验到许多人都会经历的事情:亲眼目睹珠穆朗玛峰(萨加玛塔峰),并为自己的成就感到自豪。
需要注意的是,你入住的茶馆可能达不到西方的标准(我个人很喜欢这一点),但如果你对此有所期待,这一点需要提前考虑。