点评:Ik denk dat deze wandeling naar de bergmeertjes in juni heel leuk is om te doen, met zicht op de waterval. Maar nu, begin augustus is er geen waterval, en de bergmeertjes zijn groen. Er is ook geen kabbelend water er naartoe, maar droge beddingen en de wandeling is zeer pittig in de warmte van augustus. Wij dachten met de auto te gaan, en het laatste half uur te wandelen, maar er is een attractie van gemaakt, en je moet door slagbomen en € 15,- betalen p.p. (kinderen t/m 11 jaar € 10,-). Vervolgens ga je met een shuttle (4x4 jeep) de berg op (duurt 15 min.) En eerlijk, dat is ook echt nodig! Zeer hobbelige steile stukken (zand)weg met haarspeldbochten.
Ze vertelde ons bij de ticketverkoop dat het ene bergmeer mooi is, je er in kunt zwemmen, en het een light- tot middelmatige moeilijke wandeling zou zijn, en vooral bergafwaarts op de heenweg. Maar serieus:, dit is een pittige wandeling van 1 uur met boomwortels en (losse) rotsen op je pad. En het laatste stuk losliggend gesteente en héél steil omlaag. Wanneer je het bergwatertje ziet, moet je m.b.v. een touw het laatste stukje afdalen. En het water is groen door de algen.
Kortom: leuk in juni en wanneer je een pittige klim/daling een leuke uitdaging vindt, en er waarschijnlijk veel meer vers regenwater stroomt en de bergmeertjes groter zijn, maar niet aan te raden in augustus.
翻译:我认为六月份去徒步前往那些山间湖泊非常有趣,还能看到瀑布。但如今,八月初已经没有瀑布了,山间湖泊也变成了绿色。通往那里的路上也没有潺潺流水,只有干涸的河床;在八月的酷热中徒步相当辛苦。我们原打算开车前往,最后半小时再步行,但那里现在已开发为旅游景点,必须经过路障,且需支付每人15欧元的费用(11岁以下的儿童为10欧元)。随后,你要乘坐穿梭车(四驱吉普车)上山(耗时15分钟)。说实话,这真的很有必要!沿途是极为崎岖陡峭的沙路,还有许多急转弯。
售票时她告诉我们,有一个山间湖泊非常美丽,可以在里面游泳,而且这是一条难度较低至中等的徒步路线,尤其是去程是下坡路。但说真的:这是一段耗时1小时的艰苦徒步之旅,路上布满树根和松动的岩石。最后一段路是松散的岩石,而且极其陡峭。当你看到山间小溪时,必须借助绳索才能走下最后一段路。由于藻类的作用,溪水呈绿色。
总之:六月去挺不错的,如果你觉得具有一定难度的攀登/下坠是一种有趣的挑战的话;那时应该会有更多新降的雨水,山间湖泊也会更宽阔。不过八月就不建议前往了。