Smuk tur, men en ekstrem dyr turistfælde!
BSW - Kulturgruppe Harzquer- und Brockenbahn, Wernigerode的点评
点评:Vi tog turen med damptoget (Brockenbahn) fra Drei Annen Hohne til Brocken og retur med vores to børn – og sidder tilbage med en rigtig flad fornemmelse i maven over prisen.
Selve turen med det gamle damptog gennem den smukke natur er hyggelig, men prisen er fuldstændig ude af proportioner. Vi endte med at betale 260 euro for billetterne for en familie på fire, hvilket svarer til knap 2.000 danske kroner for en togtur på under 1,5 time hver vej. Det er en fuldstændig urimelig pris for en helt almindelig europæisk familie på ferie.
Det stoppede desværre ikke der. Da vi kom op på toppen, trængte vi til lidt let at spise. For en helt simpel omgang pølser og drikkevarer til familien endte regningen på omkring 63 euro (næsten 470 kr.). Maden er middelmådig og priserne er skruet helt i vejret, fordi de ved, at folk ikke har andre muligheder på toppen.
Vores råd til andre familier:
Hvis I absolut vil op på Brocken, så overvej kraftigt at vandre derop i stedet (f.eks. ad Goetheweg) og pak jeres egne madpakker og drikkevarer i rygsækken. Damptoget er en flot nostalgisk oplevelse, men det er simpelthen blevet en ekstrem overpris-turistfælde, som overhovedet ikke er pengene værd.
翻译:我们带着两个孩子乘坐蒸汽火车(布罗肯铁路)从德赖阿嫩霍内前往布罗肯,然后再返回——但如此离谱的价格真是让我们心里很不是滋味。
乘坐这列古老的蒸汽火车穿梭在美丽的自然风光中确实很惬意,但价格却完全不合常理。我们一家四口最终为车票支付了260欧元,相当于将近2000丹麦克朗,而这一趟往返行程却不到1.5小时而已。对于一个普通的欧洲度假家庭来说,这个价格完全不合理。
可惜事情还没结束。当我们到达山顶后,我们想吃点简单的食物。就为一家人买了一些普通的香肠和饮料,最后账单金额竟达到了约63欧元(将近470丹麦克朗)。食物水平一般,而价格则被抬高到了离谱的程度,因为他们知道山顶上的人们别无选择。
我们给其他家庭的建议:
如果你们无论如何都想去布罗肯山的话,因此,强烈建议改走徒步路线前往(比如沿着歌德路),并把自带的食物和饮料装进背包。蒸汽火车确实是一次很不错的怀旧体验,但它现在已经彻底变成了一个价格离谱的旅游陷阱,完全不值那个价钱。