点评:Op 29 juli bezochten wij Domaine Zinck tijdens de eerste dag van ons paar daagjes weg in de Vogezen. We waren hier vanwege mijn vriend zijn verjaardag en wat zijn we blij dat we voor Domaine Zinck hebben gekozen!
We werden ontvangen door Philippe Zinck zelf, die ons eerst meenam voor een rondleiding door het wijnhuis. We mochten in de kelder kijken, waar we de roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten zagen, en kregen ook een kijkje bij het bottelproces en de logistiek. Philippe vertelde hier op een leuke en ontspannen manier over, waardoor je echt een kijkje achter de schermen krijgt.
Daarna gingen we naar het proeflokaal om verschillende wijnen te proeven. Philippe nam voor iedere wijn rustig de tijd en vertelde er steeds iets over. We proefden onder andere verschillende Rieslings en Grand Cru-wijnen. Het tempo was heerlijk ontspannen en we hadden echt de tijd om de wijnen goed te proeven en ervan te genieten.
Aan het einde kwam ook de vrouw van Philippe erbij en liet zij ons haar favoriete wijn proeven: de Pinot Blanc. Dat soort kleine, persoonlijke momenten vonden wij juist zo leuk.
Wat ons vooral is bijgebleven, is hoe authentiek en kleinschalig het bezoek voelde. Geen grote groepen, geen haast en absoluut geen massatoerisme. Het voelde bijna alsof je bij iemand thuis aan de keukentafel zat en diegene vol enthousiasme zijn passie met je wilde delen.
En de wijnen waren fantastisch! We vonden ze zelfs zo lekker dat we uiteindelijk meerdere flessen mee naar huis hebben genomen. 🍇
Philippe is ontzettend lief en gastvrij en we voelden ons meteen op ons gemak. Je merkt gewoon dat hier met veel passie en liefde voor het vak gewerkt wordt. Juist daardoor gun je Domaine Zinck ook echt dat mensen dit mooie wijnhuis weten te vinden.
Wij raden Domaine Zinck dan ook zeker aan als je in de buurt bent. En als wij weer eens in de omgeving zijn, komen we absoluut nog een keer langs!
Een hele mooie, persoonlijke ervaring en wat ons betreft een echte aanrader. ❤️🍷
翻译:7月29日,我们在孚日山脉度假的头一天参观了Zinck酒庄。我们选择这里是为了庆祝我朋友的生日,我们真庆幸自己选择了Zinck酒庄!
接待我们的是菲利普·辛克本人,他首先带我们参观了酒庄。我们得以进入酒窖,看到了不锈钢发酵罐和橡木桶,还参观了装瓶过程及物流环节。菲利普以轻松有趣的方式讲述了相关内容,让我们真正领略到了幕后情况。
之后我们前往品酒室品尝各种葡萄酒。菲利普针对每一款酒都耐心讲解。我们品尝了多种雷司令葡萄酒以及特级园葡萄酒。整个节奏非常放松,我们确实有足够的时间细细品味并享受这些美酒。最后,菲利普的妻子也加入了我们,还让我们品尝她最喜欢的葡萄酒:灰皮诺白葡萄酒。我们特别喜欢这种温馨又个性化的时刻。
最让我们印象深刻的是,这次参观显得如此真诚且小众。没有大群游客,没有匆忙的节奏,也完全没有大众旅游的那种氛围。那种感觉几乎就像是坐在某人家里的餐桌旁,而主人满怀热情地想把自己的喜好与我们分享。
那些葡萄酒真是棒极了!我们觉得这些酒实在太好喝了,最终还买了好几瓶带回家呢。🍇
Philippe为人亲切又热情好客,我们一进门就感到十分自在。你能真切感受到,这里的人们是怀着极大的热情与热爱来酿酒的。正因如此,我们也真心希望更多人能发现并了解Domaine Zinck这家优秀的酒庄。
所以,如果您就在附近,我们绝对推荐您去Domaine Zinck参观一番。等我们下次再来到这一带,一定还会再来的!这是一次非常美好的个人体验,对我们来说绝对值得推荐。❤️🍷