点评:Al jaren kijken we vanuit onze bed & breakfast Le Grain de Louise, waar we tijdens onze reis naar Zuid-Frankrijk graag overnachten, uit op dit prachtige kasteel. Deze keer besloten we eindelijk eens naar binnen te gaan, en daar hebben we absoluut geen spijt van gehad.
Het kasteel is van binnen verrassend mooi, met veel sfeervolle ruimtes en leuke details die je anders nooit zou zien. De audiotour zit uitstekend in elkaar en leidt je op een logische en prettige manier door het kasteel. Met onze kinderen van 8 en 10 jaar was de duur precies goed: interessant, afwisselend en zeker niet te lang.
Na de rondleiding hebben we nog een mooie wandeling gemaakt over het landgoed, wat het bezoek helemaal compleet maakte.
Ik had vooraf enkele beoordelingen gelezen waarin de gastvrijheid als gehaast werd omschreven, maar die ervaring herkennen wij totaal niet. De jonge dame die ons hielp was ontzettend vriendelijk en beschikte over veel kennis van zowel de omgeving als de wijnen. Tijdens de wijnproeverij vertelde ze enthousiast over de verschillende smaken en hoe deze worden beïnvloed door de bodem en de regio. Hoewel er ondertussen meerdere bezoekers binnenkwamen voor een rondleiding, nam ze voor iedereen rustig de tijd. Dat voelde voor ons helemaal niet gehaast of storend.
De wijnproeverij was een heerlijke afsluiting van ons bezoek. De wijnen smaakten uitstekend en alleen daarvoor zouden we al graag nog eens terugkomen. Kortom: een absolute aanrader voor iedereen die in de omgeving is!
翻译:多年来,我们从自己旅经法国南部时喜欢下榻的民宿“Le Grain de Louise”眺望着这座美丽的城堡。这次,我们终于决定走进去看看,结果绝对没有后悔。
城堡内部出奇地漂亮,有许多充满情调的空间以及平时根本看不到的有趣细节。语音导览的设计也非常出色,以逻辑清晰且舒适的方式带领游客游览整个城堡。对于我们8岁和10岁的孩子来说,时长刚刚好:既有趣又多变,绝对不会太长。
参观结束后,我们还在庄园里散步了一番,这让整个行程更加完美。
我事先读过一些评价,里面提到待客态度有些仓促,但我们完全没有这种感受。接待我们的年轻女士非常友善,而且对周边环境与葡萄酒都了如指掌。在品酒环节中,她热情地介绍了各种葡萄酒的风味,以及土壤和产区是如何影响这些风味的。虽然此时已有多位游客前来参观,但她依然耐心地为每个人讲解。这对我们来说完全没有显得匆忙或被打扰。
这次品酒体验为我们的参观画上了完美的句号。酒的品质极佳,仅凭这一点我们就很乐意再次光临。总之:绝对推荐给所有在周边地区的人!