点评:Szczerze odradzam wizytę w Chochołowskich Termach. To, co miało być relaksem, zamieniło się w trzygodzinną walkę z biurokracją i niekompetencją personelu.
Mimo zakupu biletów online (nr DROP/PID/79CA08BED5), na wejściu czekał nas chaos i brak jakichkolwiek informacji o kolejce dla osób z e-biletami. Problemy zaczęły się jednak na dobre przy próbie wejścia do Saunarium. Mieliśmy opłacone pełne bilety, ale obsługa twierdziła, że są „zbyt drogie” i musimy je zwrócić, by dopłacić na miejscu. Absurd!
Przez ponad godzinę byliśmy odsyłani od recepcji do administratora. Nawet po interwencji Managera nasze opaski nie działały, lockery były zablokowane, a my musieliśmy biegać na zewnątrz w mokrych strojach do innej szatni, bo nikt nie potrafił rozwiązać problemu technicznego. Straciliśmy 1,5 godziny z opłaconego czasu na wyjaśnianie spraw, które powinny działać automatycznie.
W strefie basenowej – dramat. Tłumy ludzi, brak wolnych miejsc w dżakuzi, a w basenach zewnętrznych masowe picie piwa bezpośrednio w wodzie. Higiena pozostawia wiele do życzenia. Gdy chcieliśmy dokupić bilet dla syna, usłyszeliśmy, że musi on... wyjść z obiektu, ubrać się i kupić bilet w kasie zewnętrznej.
Mamy porównanie z termami w Niemczech i Chochołowskie wypadają przy nich tragicznie pod kątem logistyki i kultury obsługi. Przy wyjściu system znowu naliczył nam nienależne opłaty. Nigdy więcej tu nie wrócimy i będziemy ostrzegać każdego przed tym chaosem. Strata pieniędzy i nerwów.
翻译:我强烈建议不要去乔霍沃夫斯基温泉浴场。原本应该是一次轻松的体验,结果却变成了一场长达三小时的官僚主义和工作人员无能的斗争。
尽管我们在网上购买了门票(票号 DROP/PID/79CA08BED5),但入口处却一片混乱,而且没有任何关于电子票排队的信息。然而,真正的麻烦是从我们试图进入桑拿房开始的。我们购买的是全价票,但工作人员却声称票价“太贵”,要求我们退票并在现场补交差价。简直荒谬!
一个多小时里,我们被前台和管理员踢来踢去。即使经理介入,我们的手环仍然无法使用,储物柜也锁着,我们不得不穿着湿漉漉的泳衣跑到外面的另一个更衣室,因为没有人能解决这个技术问题。我们白白浪费了一个半小时的付费时间,去解释那些本应自动完成的事情。
泳池区——简直是一场灾难。人山人海,按摩浴缸里一个空位都没有,室外泳池里甚至有人直接往水里喝啤酒。卫生状况令人堪忧。我们想给儿子买票时,却被告知他必须离开温泉中心,换好衣服,再去外面的售票处买票。
我们把它和德国的温泉浴场做了比较,乔霍沃夫斯基温泉浴场在后勤和服务方面简直惨不忍睹。离开时,系统又莫名其妙地向我们收取了费用。我们绝不会再来这里,也会警告所有人不要来这里。真是浪费钱又让人沮丧。