点评:To typowo śródziemnomorska restauracja, specjalizująca się w daniach z ryb i owoców morza. Lokal prowadzony jest przez całą rodzinę i skierowany do rodzin, co wieczorami tworzy fantastyczną, rodzinną atmosferę w wypełnionym do ostatniego stolika lokalu, mogącym pomieścić około 100 gości.
Tego w Polsce często się nie spotyka — że całe rodziny schodzą się wieczorem do restauracji, by przy fantastycznym jedzeniu wspólnie spędzić wieczór. Co zawsze mnie zadziwia, to widok małych dzieci zabieranych na takie nocne biesiady.
W menu dominują dania rybne, ale najciekawsza jest sekcja pizz, które są tutaj prawdziwą specjalnością. Na początku zdziwiła mnie ilość pizz z sardynkami. Po chwili namysłu zrozumiałem dlaczego — te smaczne rybki są łowione w tym regionie, dzięki czemu są naprawdę świeże. Skusiłem się na taką pizzę i absolutnie nie żałuję.
Spróbowałem dwóch wariantów (jednej z klasyczną mozzarellą i drugiej z intensywnym, słonym serem) — obie były bardzo smaczne. Inne dania z owocami morza również wyglądały niezwykle apetycznie.
Domowej roboty limoncello także było bardzo dobre.
Wystrój lokalu jest domowy, lekko surowy, ale naprawdę klimatyczny. Obsługa była sympatyczna, mówiła po angielsku, działała sprawnie i była bardzo uważna.
Za dwie pizze, karafkę wina, wodę i limoncello zapłaciłem około 30 EUR, co jest naprawdę niewielką kwotą, biorąc pod uwagę jakość składników i smak serwowanych dań.
Faktor rekomendacji/powrotu BofG (0–100%): 80% Polecam wszystkim mieszkającym w tej nadmorskiej miejscowości przy lotnisku w Palermo.
翻译:这是一家典型的地中海餐厅,主营鱼类和海鲜菜肴。该餐厅由整个家族经营,主要针对家庭,因此晚上餐厅会充满美妙的家庭氛围,餐厅可容纳约 100 位客人。
这种事情在波兰并不常见——晚上全家人聚集到一家餐馆,一起享用美食。令我惊讶的是看到小孩子被带到这样的夜间盛宴。
菜单以鱼类菜肴为主,但最有趣的部分是披萨,这是这里的真正特色。起初,我对沙丁鱼披萨的数量感到惊讶。我想了一会儿,我明白了为什么——这些美味的鱼都是在这个地区捕捞的,所以它们真的很新鲜。我被这个披萨所诱惑,我绝对不会后悔。
我尝试了两种口味(一种是经典的马苏里拉奶酪,另一种是浓郁的咸味奶酪)——都非常美味。其他海鲜菜肴看起来也非常诱人。
自制的柠檬酒也非常好喝。