点评:Vrlo lijep bistro uz šetnicu, samo nekoliko koraka od mora u srcu Baške, na dijelu obale koji se zove Palada. Riblje delicije su pripremljene na zanimljiv i drugačiji način, popraćene predivnim posuđem i francuskim melodijama u pozadini. A pogled s terase oduzima dah. Dok se uživa u okusima, gleda se u luku punu manjih brodova, otok Prvić, Velebit u daljini i beskrajno morsko plavetnilo.
Za predjelo smo jeli carpaccio i tatarski od svježe tune, oboje izvrsno. Zatim smo jeli fantastičnu buzaru od raznih školjaka s tjesteninom. Toliko je bio dobar šug da smo ga pojeli do kraja s kruhom. Poslije smo jeli fritto misto od svježih ribica, liganja, ribljih ražnjica. Bilo je tu još nekoliko jela i konačno desert. Smokva kuhana u vinu s maskarponeom, na ludo dobrom umjetničkom tanjuru.
Uživali smo u svakom zalogaju, a također i u odličnim vinima! Zato zaslužuju ovaj tekst.
翻译:这家位于海滨长廊旁的精致小酒馆位于巴斯卡市中心,距离海边仅几步之遥,坐落在名为帕拉达(Palada)的海岸地带。这里的鱼类佳肴烹制方法独特别致,配以精美菜肴和法式旋律。露台的景色令人叹为观止。一边品尝美味,一边欣赏停泊着小船的港口、普尔维奇岛、远处的韦莱比特以及一望无际的蔚蓝大海。
开胃菜是生牛肉片和新鲜金枪鱼鞑靼,味道都很棒。然后,我们享用了一顿美味的意面,由各种贝类和意面组成。美味到我们不得不配面包吃完。之后,我们又吃了鲜鱼、鱿鱼和鱼串混合炸肉排。之后还有几道菜,最后是甜点:用葡萄酒和马斯卡彭奶酪烹制的无花果,盛放在一个精美绝伦的艺术餐盘里。
我们享受了每一口美食,也品尝了上等的葡萄酒!正因如此,它们才值得我们写下这篇文字。