点评:Dün 32. evlilik yıldönümümüz için eşimle yeni açılan Alaz Restoran'a rezervasyon yaptırıp gittik. Tercih nedenimiz yıllardır TV'de yemek lezzeti, kalitesi, ürün uyumu, verilen paranın karşılığını alması konusunda çok belirgin yorumları olan Mehmet Şef'in restoranı olmasıydı. Mekandaki hakim renkler sakin, detaylar özenliydi. Ama özel bir gün için gideceğimizi söylediğimiz halde, ayırdıkları masadan başlayarak doğru bir tercih taptığımızı düşünmeye başladık. Garsonların müşteriyle iletişimleri, yemek bilgileri ve anlatımları yetersiz. Siparişimiz aksadı, 3 kez tekrar tekrar çağırmamız gerekti. Ara ara masalarda dolaşıp sohbet eden Emre beye hem özel gün için yemekten mutlu ayrılmak istediğimizi hem de yeni açılan bir mekan olarak iyileştirme önerilerimizi aktardık. Yemeklerin lezzetleri sıradan, porsiyonlar küçük (küçük olması bizim için sorun olmasa da fiyat dengesi bakımından uygun değil). Ama iki tatlı istedik ikisi de kötüydü. Şambabanın içine şerbet işlememiş bir kek gibiydi ve aşırı tatlıydı. Muhallebi diye sipariş verdiğimiz tatlı ise bardakta altta incir ezmesi, ortada çok az bir muhallebi üstte kızılcık sosu en üstte de bardağın üstünü tam örten bir kıtır şeklinde geldi. Kıtır beklediği için tam çıtır değildi, adı muhallebi olduğu halde muhallebi katmanı çok azdı, tüm karışım ise tutmamış ve sıvıydı. En son ayrılacakken de tatlılardan memnun kalmadığımızı, yiyemediğimizi söyledik. Muhallebiye baktı: "evet bu olmamış, böyle olmayacaktı ... Eylülde daha iyi olacağız" dedi! Bize şeflerle ve garsonlarla yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Burası yeni açılmış, iddialı bir yer olarak beklentilerimizin çok altında kaldı, bizim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Lezzet, sunum ve hizmet olarak beklentimizin çok altında, ama fiyat olarak da yurt dışında gittiğimiz iyi restoranların oldukça üstünde kaldı. Üzüldük. Bir daha gitmeyi ve tavsiye etmeyi düşünmeyiz. Ankara'da çok daha lezzetli, iyi hizmet alınacak ve fiyat dengesi daha makul yerler var.
翻译:昨天,为了庆祝我们结婚32周年,我和妻子预订了新开的Alaz餐厅的座位。我们选择这家餐厅是因为它的老板是Mehmet大厨,他多年来一直在电视上大力宣传这里菜品的美味、品质、出品的一致性以及性价比。餐厅氛围宁静祥和,细节之处也一丝不苟。然而,尽管我们说是去参加一个特别的场合,但我们开始怀疑自己的选择是否正确,首先要从他们预订的餐桌开始。服务员与顾客的沟通、对食物的了解以及他们的解释都不够到位。我们的点餐被打断了,我们不得不叫了三次。我们向不时在餐桌旁巡视的Emre解释说,我们希望在这个特别的场合让大家吃得开心,而且作为一家新开的餐厅,我们有一些改进建议。食物很普通,份量也很小(我们并不介意份量小,但考虑到价格,实在不合理)。然而,我们点了两份甜点,两份都很难吃。它们就像没有糖浆的蛋糕,甜得过头了。我们点的甜点叫“muhallebi”(一种布丁),盛在玻璃杯里,杯底是无花果酱,中间只有一小块布丁,上面是蔓越莓酱,整个玻璃杯上覆盖着一层酥脆的脆皮。它不像我们想象的那样酥脆。尽管名字叫“muhallebi”,但布丁层很薄,而且混合物没有凝固,而是稀糊状的。就在我们准备离开的时候,我们告诉他们我们对甜点不满意,不能吃了。他看着布丁说:“是的,这跟它本来的样子不一样。它本来就不是那样的……九月份我们会做得更好!”他告诉我们他们和厨师以及服务员之间遇到的困难。这家新开业、雄心勃勃的餐厅,远远没有达到我们的预期,真是令人失望。味道、卖相和服务都远低于我们的预期,但价格却比我们在国外吃过的一些好餐厅高得多。我们很失望。我们不会考虑再去,也不会推荐这家餐厅。安卡拉有很多更好的餐厅,味道更好,服务更好,价格也更合理。