点评:Po swoim weselu powstrzymałam się od publikacji opinii o Hotelu Mały Rzym i o postawie menadżera pana Krzysztofa, ale tym razem nie umiem pozostawić tego bez echa. Swoje wesele mieliśmy w lipcu 2023r. Od początku współpraca układał się, żle - Pan Krzysztof albo nie odbierał albo zajęty swoimi innymi obowiązkami poza byciem menadżerem zapomniał oddzwonić. Wielokrotnie jego komentarze dotyczące organizacji NASZEGO wesela w mojej ocenie były narzucające się i nie na miejscu. W dniu wesela salę mieliśmy udostępniona od 11, od samego rana przychodziły alerty RCB z powodu 36stopniowego upału. Na nasza prośbę obsługa zgodziła się uruchomić wcześniej klimatyzację, co spotkało się z reakcja menadżera i grozeniu kelnerce konskekwencjami służbowymi. Kolejny problem pojawił się kiedy moja makijażystka za zgoda obsługi rozlozyla swoje stanowisko na sali, gdzie miało byc wesele i którą od rana dekorowaliśmy. Menadżera, podobno po uwadze wlasciela w ostry sposób wyprosił mojego usługodawcę a mojego przyszłego meza skrzyczał jak małego chłopca, twierdząc ze sprawdzi na kamerze czy makijażystka nie rozlozyla stanowiska w czasie sniadania dla gosci hotelowych. Przed weselem w tajemniczy sposób zginęła nam polowa winietek, pomimo, ze wszystkie winietki noc wcześniej mieliśmy w pokoju hotelowym. Przejrzenie monitoringu przez menadżera oczywiscie nic nie wniosło. W trakcie wesela zginęło też kilka osobistych rzeczy naszym gościom, ale tego nie udało nam się wyjaśnić, bo się nie dodzownilismy. Obsługa w najmniejszym stopniu nie czuwała nad udekorowaną salą przed weselem, a goście hotelowi wracając ze śniadania śmiało przeglądali nasze dekoracje bez reakcji kogokolwiek. Strój
pana menadżera w trakcie naszego wesela i obsługi naszych gości wyrażał szacunek jak i cala jego postawa. Wydawało nam się, ze wyjaśniliśmy sobie wszystko, ale dziś 01.06.2024r. podczas innego wesela nasi Świadkowie zostali określeni przez pana Krzysztofa „personą non grata” po naszym weselu. Jak widać, mimo upływu czasu nie nauczył się on kultury ani nie nabrał klasy. Wszystkim parom młodym sugeruję omijać to miejsce szerokiem łukiem, bo ślub nie powinien byc okazją do takiego typu stresu. Pomoc Pana Krzysztofa, tak wiele razy wypomniana, nie dość, że za własne pieniądze nie była warta tego stresu. Organizacja wesela w tym miejscu, była jedyną nieudana decyzją w tym dniu. Wszystkim szczerze ODRADZAM.
翻译:婚礼结束后,我没有发表有关 Mały Rzym 酒店和经理 Krzysztof 先生的态度的评论,但这一次我不能忽视它。我们于 2023 年 7 月举行了婚礼。从一开始,合作就很糟糕——克日什托夫先生要么不接电话,要么因为忙于经理之外的其他职责而忘记回电话。在我看来,他多次对我们婚礼的组织发表的评论是专横和不恰当的。婚礼当天,房间从上午 11 点就可以入住。早上,由于气温高达 36 度,RCB 发出了警报。应我们的要求,工作人员同意提前打开空调,这导致经理做出反应并威胁女服务员,否则将造成职业后果。另一个问题出现了,当我的化妆师在征得工作人员的同意后,在我们从早上就开始装饰的要举行婚礼的大厅里设立了她的化妆台。经理显然是听了老板的话,尖锐地要求我的服务人员离开,并像小男孩一样对我未来的丈夫大喊大叫,声称他会在酒店早餐期间通过摄像头检查化妆师是否设置了站点客人。婚礼前,我们的一半小插曲神秘地消失了,尽管前一天晚上我们在酒店房间里保留了所有小插曲。经理对监控的审查,当然没有带来任何结果。婚礼期间,客人的一些私人物品也丢失了,但我们无法解释这一点,因为我们没有联系他们。婚礼前,工作人员并没有留意房间的装修情况,酒店的客人吃完早餐回来后,大胆地翻看我们的装饰,没有人反应。全套服装
经理在我们的婚礼期间非常尊重并为我们的客人服务,他的整个态度也是如此。我们以为我们已经解释了一切,但今天,2024 年 6 月 1 日。在另一场婚礼上,我们的见证人在婚礼结束后被克日什托夫先生称为“不受欢迎的人”。正如你所看到的,尽管时间流逝,他并没有学到任何文化或阶级。我建议所有年轻夫妇避开这个地方,因为婚礼不应该成为产生这种压力的场合。克日什托夫先生的帮助已经多次提到,但我自己的钱不值得这么大费力气。在这个地方举办婚礼是当天唯一不成功的决定。我真诚地建议反对。