点评:Słowa te kieruje, do wysokiej blondynki, z kitkiem, ktora jak mniemam odopowiada za sale w FIdelu.
Bylem u was ok 4 tyg temu, wraz z synem (pewnie pani pamieta, chlopak ok 5 lat, trzymalem w reku jego hulajnoge), o ok godz 16. Wasz lokal byl pusty, by skorzystac z WC.
Siedzielismy wczesniej na lodach obok panstwa, syn chcial skorzystac z toalety, w pasazu obok jej niestety nie bylo. Zapytalem sie pani uprzejmie, czy mozemy skorzystac z toalety. Pierwsze, co pani zrobila, to zmierzyla nas od stop do glow, po czym z maniera w glosie odpowiedziala "normalnie nie wpuszczamy do toalety ale mozecie panstwo skorzystac". Gdy podziekowalem, dodala pani "prosze nie ubrudzic toalety".
Nie skorzystalismy i wyszlismy. Moj syn powiedzial: "pani byla niemila". Niech to wsiaknie i moze jakims cudem do pani dotrze, jak sie musiala zachowac, skoro zwrocilo na to uwage 5 letnie dziecko.. Mi bylo wstyd za pania przed synem.
Nie wiem skad pani jest i czy w pani rodzinnych stronach czy tez w domu, korzystanie z toalety wiaze sie z oddawaniem moczu na sciany lub mazaniem po scianach eksrementami, ale powiem pani nastepujaco:
- nie ma pani prawa zachowywac sie z poczuciem wyzszosci, w stosunku do obcych, tylko dlatego za pania o cos prosza i niewazne ze pracuje pani w ladnym punkcie w sopocie. To nie czyni pani lepszej od innych.
- nie ma pani prawa uzywac ponizajacych slow do absolutnie nikogo, zwlaszcza w do i w obecnosci dzieci.
- mogla pani powiedziec "przepraszamy, zamkniete", zamiast tego wybrala pani opcje najgorsza mozliwosc - upokorzenie obcej osoby i dziecka.
- wolalbym pani zaplacic 20, 30, nawet 50 zl za skorzystanie z toalety, byle by tylko zamknela pani usta i sie nie odzywala juz wiecej.
- miala pani niewiarygodne szczescie, ze bylem tam z dzieckiem i nie chcialem psuc sobie dnia do konca, przez pani absolutnie niedpuszczalne i ordynarne zachowanie.
Pani postawa jest flagowym ucielesnieniem porzekadel, ze nie wszystko zloto co sie swieci oraz ze milczenie jest zlotem.
"Pani" specjalnie pisze z malej litery, zeby oddac jej taki sam szacunek jaki okazala mi i mojemu synowi. Gratuluje menadzerowi doboru pracownikow.
翻译:他对一位扎着马尾辫的高个子金发女郎说这句话,我猜她是菲德尔学院大厅的负责人。
大约 4 周前,下午 4 点左右,我和儿子一起到过你家(你可能还记得,那个男孩大约 5 岁,我手里拿着他的踏板车)。你的地方空着,无法上厕所。 。
我们早些时候坐在旁边的冰淇淋上,儿子想上厕所,在旁边的通道里,不幸的是,没有。我礼貌地问你是否可以使用洗手间。那位女士做的第一件事就是给我们从头到脚量了量,然后她用礼貌的声音回答:“一般我们不让你使用厕所,但你可以使用它”。当我向她表示感谢时,这位女士又补充了一句“请不要弄脏厕所”。
我们没有使用它就离开了。我儿子说“这位女士很粗鲁”。让它渗透进去,也许奇迹般地你会意识到,当一个 5 岁的孩子注意到它时,她一定会做出什么反应。我为你在我儿子面前感到羞耻。
我不知道你来自哪里,无论是在家里还是在家里,上厕所都会在墙上撒尿,或者在墙上涂粪便,但我告诉你:
- 你没有权利对陌生人表现出优越感,仅仅因为女士们有什么要求,而且你在索波特的好地方工作并不重要。它并不会让你比别人更好。