点评:05.09.2024 tarihinde kuzenim ile gittik. Net şekilde olumsuz bir tecrübe oldu birçok restaurant görüp değerlendiren birisi olarak.
Şöyle ki;
-EN BAŞTAKİ SORUN, KAREKOD OKUTULDUKTAN SONRA TELEFONUNUZDA GÖRDÜĞÜNÜZ FİYATLAR İLE GELEN HESAPTAKİ BİRİM FİYATLAR FARKLI. Bunun açıklaması olamaz, olmamalı. (Sistem…vs) Bu apaçık bir kötü niyet.
Karekodda 150₺ yazan belfast 50cl fıçı, gelen adisyonda 185₺❗️❗️❗️
-Diğer konu, garsonun iş bilmezliği. Sadece patates söylememize karşın karışık tabak gelmesi ve geri göndermemiz. Yine fıçı bira istememe karşın şişede gelmesi…vs Üstelik neredeyse sadece 4-5 masa olmasına karşın❗️
-Tavuk şinitzel sipariş ettik. Bu zamana kadar birçok yerde yediklerim arasında en küçük porsiyonlu olanıydı. DAHA DA KOMİĞİ; YİNE BİR ŞİNİTZEL TABAĞI KLASİĞİNİN AKSİNE GARNİTÜRÜ YOK SEVİYEDE AZ❗️
Özellikle ilk yazdığım madde apaçık bir SORUN (Sn kibar kelime bu) BUNA KARŞIN BENİM ARANMAM GEREK İŞLETME TARAFINDAN ANCAK MÜMKÜN OLMAYACAKTIR 🙊🙉🙈
翻译:我们于 2024 年 9 月 5 日和我表弟一起去了。作为一个看过并评价过很多餐馆的人来说,这显然是一次负面的经历。
即;
-第一个问题是,您扫描二维码后在手机上看到的价格与您收到的账户中的单价不一样。这没有办法解释,也不应该有。 (系统……等)这显然是恶意的。
贝尔法斯特 50cl 小桶,二维码上写着 150₺,实际是 185₺❗️❗️❗️
-另一个问题是服务员的无能。尽管我们只点了土豆,但我们还是收到了混合盘并将其退回。再说一次,虽然我要了生啤酒,但它是瓶装的……等等。而且,尽管只有4-5张桌子❗️
-我们点了炸鸡排。这是我在很多地方吃过的最小的一份。更有趣的是;再次强调,与经典款不同的是,CHINITZEL 盘子没有任何装饰,而且很小❗️
特别是我写的第一篇文章是一个明显的问题(这是礼貌用语),但我需要按业务打电话给我,但这不可能🙊🙉🙈