点评:Med skickliga kockar, de bästa råvarorna och en härlig zen miljö fick vi en fantastisk upplevelse – befann vi oss i Tokyo eller i Göteborg?
Vi hade bokat en omakase (15 smårätter) dvs kockarna bestämmer vad som är bäst att servera. Du sitter på rad vid en bänk och har överblick över vad kockarna preparerar och ser deras skickliga hantverk.
Dryckespaketet innehåller sparkling sake, två olika vita viner och två olika sakes. Just sparkling sake var nytt för oss och mycket gott med ”fruktig, något blommig smak med liten sötma, inslag av jasminris, päron, örter, krusbär och citrus”.
Första rätten var en tartar på blåfenad tonfisk med picklade grönsaker & sesamolja.
Andra rätten tempura på havskräfta, morot och aubergine som doppas in en ljuvligt god tempurasås.
Tredje rätten en ceviche på piggvar med en liten klick äkta wasabi.
Fjärde rätten var en lätt pocherad gulfenad tonfisk i buljong och mosad mandelpotatis – subtilt och mycket gott som åts med en liten träsked.
Sedan följde nio olika sushis med bl a havsaborre, gös, pilgrimsmussla, rödspätta, makrill, blåfenad tonfisk och lätt halstrad havskräfta. Dessa äts bäst med fingrarna och vi fick en liten skål med en fuktig liten servett att torka fingrarna mellan varje bit. Mellan varje sushibit intas en bit egen picklad ingefära för att rensa smaklökarna. Sushin är perfekt tillredd med äkta wasabi, penslad med trögflytande soja mm så någon soja att doppa sushin i förekommer inte (och behövs inte).
Nästa sista rätten är en sjögräsrulle med laxrom och rå äggula från vaktel… Vågat men gott!
Som avslutning yuzuglass med bitar av krossad machakaka samt några centiliter japansk plommonlikör. Om man vill serveras grönt te eller kaffe efteråt.
Min man som har varit ett 25-tal gånger i Japan och även jobbat för ett japanskt företag var i himmelriket så Koizen vill vi besöka fler gånger! Även deras andra krog Kuruya lockar men där serveras ingen sushi…
翻译:凭借熟练的厨师、最好的食材和可爱的禅宗环境,我们获得了美妙的体验——我们是在东京还是在哥德堡?
我们预订了 omakase(15 道小菜),即厨师决定最好的菜品。您并排坐在长椅旁,可以大致了解厨师们正在准备的东西,并看到他们精湛的手艺。
饮品套餐包括起泡清酒、两种不同的白葡萄酒和两种不同的清酒。 Just sparkling sake 对我们来说是新的,非常好,带有“果味,略带花香和一点甜味,淡淡的茉莉香米,梨,香草,醋栗和柑橘”。
第一道菜是蓝鳍金枪鱼鞑靼配泡菜和芝麻油。
第二道天妇罗配龙虾、胡萝卜和茄子,蘸上美味的天妇罗酱。
第三道菜是大菱鲆酸橘汁腌鱼和一小块真正的芥末。
第四道菜是用肉汤和杏仁土豆泥轻轻煮的黄鳍金枪鱼——用小木勺吃起来非常美味。
接下来是九种不同的寿司,其中包括鲈鱼、梭鲈、扇贝、鲽鱼、鲭鱼、蓝鳍金枪鱼和浅烤龙虾。这些最好用手指吃,他们给了我们一个小碗,里面放着一块湿的小餐巾纸,让我们每次咬一口都可以擦手指。每片寿司之间,都夹着一片自家腌制的生姜,净化味蕾。寿司是用真正的芥末完美烹制的,刷上了粘稠的大豆等,所以没有大豆可以用来蘸寿司(也不需要)。
接下来的最后一道菜是海藻卷配鲑鱼子和生鹌鹑蛋黄……大胆但很好吃!
最后是柚子冰淇淋、碎抹茶蛋糕和几厘升日本李子利口酒。如果您愿意,之后会供应绿茶或咖啡。
我丈夫去过日本大约 25 次,还曾在一家日本公司工作,他在天堂,所以我们想更多地访问 Koizen!他们的另一家酒吧 Kuruya 也很吸引人,但那里不提供寿司......