点评:Utöver problemen som andra redan nämnt angående maten och städningen vill jag dela med mig av en mycket obehaglig upplevelse med restaurangens chef. Vi var där med vår 10-årige son, som försökte bära sin egen tallrik till bordet. Tallriken var tung, maten rann över kanten och var väldigt varm. Så ja, det var en olycka när lite sås råkade hamna på golvet.
Vår son stod stilla och visste inte vad han skulle göra, så han ropade på mig. När chefen kom för att torka upp bad vi om ursäkt och förklarade att det var en olycka. Istället för att visa någon förståelse eller artighet var chefen väldigt otrevlig och sa att det inte var en olycka utan brist på uppmärksamhet. En helt onödig och respektlös kommentar, särskilt riktad mot ett barn.
Om en restaurangchef inte vet hur man bemöter kunder med respekt och sunt förnuft, är det kanske inte rätt yrke för honom. Kundservice kräver framför allt god ton och empati.
翻译:除了其他人已经提到的关于食物和清洁的问题之外,我还想分享一次与餐厅经理的非常不愉快的经历。当时我们带着10岁的儿子去餐厅,他正试图自己把盘子端到桌子上。盘子很重,食物溢出了盘子边缘,而且很烫。所以,没错,酱汁不小心洒在了地上,这确实是个意外。
我们的儿子站着不知所措,不知道该怎么办,于是他打电话给我。经理来清理时,我们向他道了歉,并解释说这只是个意外。经理非但没有表现出任何理解或礼貌,反而非常粗鲁,说这不是意外,只是我们缺乏关注。这番话完全没有必要,而且很不尊重,尤其是对一个孩子来说。
如果一位餐厅经理不知道如何尊重顾客,并且缺乏常识,那么这份职业可能并不适合他。客户服务首先需要良好的语气和同理心。