点评:We (groepje van 5) begonnen met een kleine proeverij van olijfolieën en we hadden ieder onze favoriet. Daarna mochten we een kijkje nemen in de fabriek.
Omdat we niet konden aansluiten bij een bestaande groep, bood medewerkster Rosa met zo bleek, meer dan een kwart eeuw aan ervaring(!), spontaan aan ons rond te leiden. Het was een eenvoudige, maar mega interessante tour over het oogsten, verzamelen, transporteren en verwerken van de olijven tot olie.
De olie die bij Aceites Mondrón wordt geproduceerd wordt door grote namen in de olijfoliewereld ingekocht. Na de tour hebben we in de winkel onze favoriete olie gekocht. Niet zo goedkoop als in de supermercado, maar met de stijgende prijzen van olijfolie door tegenvallende oogsten (agv droogte) vonden we het al met al nog heel redelijk geprijsd. En de flesjes en blikken waarin de olijfolie komt, zijn een lust voor het oog.
Tegenover de fabriek is een leuk tentje waar we wat gedronken hebben en het nabijgekegen dorp Periana was heel charmant. Voor ons was het een gezellige, leerzame zaterdagochtend en we zijn Rosa erg dankbaar voor haar gastvrije ontvangt en informatie. Eind november /december komen we terug, want dan is de oogst in volle gang en kunnen we alle machines in werking zien!
翻译:我们(五人一组)首先品尝了一小部分橄榄油,我们每个人都有自己最喜欢的。然后我们就被允许参观工厂。
由于我们无法加入现有的团体,显然拥有超过四分之一世纪经验的员工罗莎(!)自发提出带我们参观。这是一次简单但非常有趣的旅程,涉及收获、收集、运输和将橄榄加工成油。
Aceites Mondrón 生产的油被橄榄油界的知名人士购买。参观结束后,我们在商店买了我们最喜欢的油。不像超级市场那么便宜,但由于收成令人失望(由于干旱),橄榄油价格上涨,我们认为它的价格仍然非常合理。装有橄榄油的瓶子和罐头更是令人赏心悦目。
工厂对面有一个不错的地方,我们在那里喝了一杯,附近的 Periana 村庄非常迷人。对我们来说,这是一个愉快且富有教育意义的星期六早上,我们非常感谢罗莎的热情欢迎和信息。我们将在 11 月底/12 月底返回,因为那时收获工作正如火如荼地进行,我们可以看到所有机器都在运转!