点评:Een aanrader voor iedereen….
Mijn partner en ik, ene ervaren wijndrinker de ander totaal niet, gingen op bezoek bij Domaine de l’enchantoir.
Jean-Michel stond ons al op te wachten aan de poort en vertelde dat ik vooral verder kon rijden om op de binnenplaats te parkeren.
Het begin was al goed!
Hij kwam ons direct de hand schudden en was vooral geïnteresseerd eerst in ons.
Hij nam ons mee in hetgeen wat we vandaag allemaal gingen doen en schepte de juiste verwachting.
Hij nam ons direct mee naar de gaard en legt zijn verhaal duidelijk in een goede opbouw uit. Fantastisch om te horen dat zijn doel vooral uitgaat naar wijnen te maken die goed zijn voor je gezondheid en hier is kwaliteit écht belangrijker dan kwantiteit!
Het werd feitelijk ook bevestigd toen hij vertelde over zijn kleine hoeveelheid hectaren en hij liet ons zijn organische manier van wijn maken zien. Nu werd ons echt duidelijk dat er meer is/of meer belangrijke is dan alleen “een goede fruitsoort”.
Zoals ik zei; de ene van ons ervaren, de andere niet. Maar voor ons beide super interessant en goed te volgen. Hij nam ruim de tijd ook alle vragen te beantwoorden en heeft ook gevoel voor humor! 😜
Daarna door de kelders waar een uitgebreide uitleg volgde en tot slot uitgebreid geproefd. Het was écht alsof we aan het tafelen waren met Jean-Michel, ipv een stijve proeverij. We hebben uiteraard wijn meegenomen.
We hebben een hele fijne en gezellige tijd gehad en ook veel geleerd. We komen hier zeker nog eens terug. Bedankt Jean-Michel!
Voor ervaren/als niet ervaren raad ik een Tour bij Domaine l’enchantoir zeker aan!!
翻译:强烈推荐给大家……
当他谈到他的小公顷土地并向我们展示他的有机酿酒方法时,这一点实际上得到了证实。现在我们真的清楚了,有比“一种好水果”更重要的东西。
就像我说的;我们中的一个人经历过,而另一个则没有。但对我们俩来说都非常有趣且易于理解。他花了很多时间回答所有问题,而且很有幽默感! 😜
然后穿过地窖,进行详细的解释,最后进行广泛的品尝。我们真的就像是在和让-米歇尔一起吃饭,而不是僵硬的品尝。当然我们带了酒。
我们度过了一段非常美好而愉快的时光,也学到了很多东西。我们一定会回到这里。谢谢让·米歇尔!
对于有经验的人/如果没有经验的人,我绝对推荐去 Domaine l'enchantoir 参观!